Webdesign

Onder Webdesign wordt niet alleen verstaan een elektronische vervanger van het visitekaartje, maar de gehele opzet vanuit, of inclusief de huisstijl. Indien mogelijk in combinatie met een fotoshoot.

Gebruikte technologieën PHP, MySQL, CSS, HTML, Javascript etc.

Een voorbeeld hiervan is de website voor Schaapskooi Stroothuizen, een schaapskooi annex conferentiecentrum waarbij een complete fotoshoot deel uitmaakte van de opdracht. Focussing is van mening dat het teveel voorkomt dat er nog een paar fotos gevonden moeten worden voor de site, en dat is een gemiste kans. Het doel moet zijn dat er een geïntegreerd geheel ontstaat.

Naast deze  is ook het onderliggende software design belangrijk. Hierbij valt te denken aan de ontwikkeling van een boekingssysteem waarbij bijvoorbeeld een zaal op een bepaald dagdeel geboekt kan worden en een koppeling met een database is gerealiseerd.

Andere voorbeelden zijn Bornse Vrouwen in Bedrijf en Minkman Journalistieke Producties.

Toepassing van webdesign vindt ook plaats voor het weergeven van elektronische data gemeten op een locatie op afstand die via het internet door middel van een webpagina wordt weergegeven en van\r\nwaaruit de besturing van die elektronica module kan worden uitgevoerd.

Daarnaast heeft Focussing een samenwerkingsverband met CommuRight voor de implementatie van Social Media op de website van klanten. Voor hele specifieke zaken werkt Focussing samen met experts op gebied van bijvoorbeeld webwinkels en grafisch ontwerp.